Foodbloggen en Kookboeken7daagse
Op 23 november start de Editio-cursus Foodbloggen met Wim de Jong. In deze cursus is er speciale aandacht voor de specifieke eigenschappen en vereisten van een goed foodblog, zoals fotografie, styling en receptuur. Daarnaast brengen we je de fijne kneepjes bij van het bloggerschap.
Om alvast in de stemming te komen van culinair schrijven attenderen we je graag op de Kookboek7daagse. Van zaterdag 5 tot en met zondag 13 november staan kook- en boekwinkels, warenhuizen, restaurants en kookstudio’s in het thema van kookboeken. Zo kun je auteurs ontmoeten, kookboekworkshops volgen, en tips & tricks van chef-koks krijgen.
We kozen drie van de leukste evenementen tijdens de kookweek voor je uit:
ZATERDAG 5 NOVEMBER
De Bijenkorf Utrecht – 13.00 – 17.00 uur
Proeverijen, interviews en demo’s op de geheel vernieuwde koken & tafelen afdeling
Yvette van Boven signeert van 13:00 – 13:45 uur
14:00 start interviews Fusina Verloop, initiatiefnemer Kookboeken7daagse
14:05 – 14:15 uur Annemarie Postma – Sitting Chef
14.20 – 14:30 uur Studio Cookart – Cookart
14:35 – 14:45 uur Mascha Lammes – Wereldbroodjes
14:50 – 15:00 uur Pay-Uun Hiu & Tallina vd Hoed – Elke dag lekker eten
15:05 – 15:15 uur Denise Kortlever – All-day bowls
15:20 – 15:30 uur Onno Kleyn – De grote Kleyn
15:35 – 15:45 uur Marleen Visser – Altijd ijs
DONDERDAG 10 NOVEMBER
Grand Theatre Boekhandel Breda – 16.00 uur
10e Kookboek vh Jaar prijsuitreiking
Voor de 10e keer worden verschillende prijzen en awards uitgereikt aan kookboekenmakers.
Vanaf 19.00 uur is er een kookboekendiner ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum & worden 10 gerechtjes uit 10 verschillende kookboeken geserveerd. Kaarten a €49,95 reserveren kan via info@kookboekvanhetjaar.nl
ZATERDAG 12 NOVEMBER
Kookpunt, Rotterdam – 11:30 – 13:00 uur
Wim de Jong en Frank van Dijl zijn de auteurs van het Stadskookboek Rotterdam. Na de succesvolle eerste druk eind oktober 2015 hebben de mannen weer heel wat nieuwe culinaire inspiratie opgedaan in Rotterdam.
Rotterdam blijft als culinaire hotspot groeien. In de herziende 2de editie van het Stadskookboek Rotterdam inspireren Wim en Frank je met nieuwe bijzondere restaurants, eethuisjes, lunchzaken en foodfestivals. Daarnaast laten de foodjournalisten je kennis maken met spraakmakende chefs die Rotterdam rijk is.
Robbert van Gammeren van restaurant Frits gaat je tijdens de Kookboek7daagse bij Kookpunt kennis laten maken met een recept uit het Stadskookboek Rotterdam.
Zaterdag 12 november 2016 krijg je de kans om al jouw vragen over culinair Rotterdam te stellen. _____