Schrijf, leer inspireer
Jonah Freud begon in 1977 met werken in de Kookboekhandel in Amsterdam. Sinds 1989 is zij de eigenaresse.
Het eerste door haar geschreven kookboek verscheen in 2001. Sinds 2007 geeft ze ook zelf kookboeken uit. Ze geeft advies aan auteurs en uitgeverijen. Ze schrijft kookboekrecensies voor Het Parool en schrijft voor verschillende (culinaire)
magazines.
Het meest bekende boek van haar hand is De Banketbakker waarin ze de recepten van Cees Holtkamp optekende. Verder schreef ze o.a. het Rijksmuseum Kookboek, een prachtige uitgave gebaseerd op 50 Nederlandse ingrediënten, waar recepten en vervolgens kunst uit het Rijksmuseum bij zijn gezocht.
In 2018 kwam ‘Bon Appétit’ uit, een boekje vol Franse ansichtkaarten en daarbij klassieke Franse recepten. In het najaar van 2020 zullen twee boeken van haar hand verschijnen: Het inmaakboek en Het is altijd zondag, een boek met recepten van chef- kok Wil Demandt.